Mobilvänlig Hemsida

Vi bygger din hemsida i WordPress och ser till att den är anpassad för dagens telefoner och pekplattor. Det skapar en bättre användarupplevelse för era besökare och det är kan även hjälpa er att ranka högre på sökningar som görs från mobila enheter i Google.

Mobilanpassad hemsida med responsiv design

Hemsidan är mobilanpassad. Det innebär att vilken skärmstorlek du än går in via så anpassar sig sajtens layout efter skärmen, något som skapar en bättre användarupplevelse för det ökade antalet personer som surfar via mobilen varje dag. Det här kallas vanligen för responsiv design.

Resonsiv design som visar hur det ser ut på tre olika skärmstorlekarVi gör din hemsida mobilanpassad och responsiv hemsidan anpsaas således efter besökarens skärmstorlek och upplösning.

Varför?

Idag är det viktigt att hemsidan är mobilanpassad. Faktum är att vi idag går in på internet fler timmar per dag via mobile än vad vi gör via en dator (Källa: http://www.smartinsights.com/?attachment_id=53811).

Undersökningen är förvisso från amerikanska användare men torde gälla även i Sverige. Inte minst då 9/10 personer hade en smart telefon under 2015 (http://www.episerver.se/knowledge-base/research–reports/svenskar-och-deras-mobilbeteende-2015/). Webbplatser som inte är mobilanpassad kan upplevas som svåra med resultatet att användaren lämnar webbplatsen.

Mobilanpassad hemsida är en rankingfaktor vid mobilsök via Google

Vid sökningar på Googles sökmotor som görs via en mobiltelefon lägger Google också vikt vid om din hemsida är anpassad för mobiler. Om allt annat är lika kommer en mobilanpassad hemsida ranka högre i sökresultatet än en som inte är det – för sökningar som görs via mobilen. Den här implementeringen gjorde Google 21 april 2015. Ändringen påverkas alltså inte av sökningar via datorer utan bara sökningar via mobiler.

Testa om din hemsida är mobilvänlig

Google

Testa en webbadress och se om den är mobilvänlig i Googles mobilvänlighetstest >>
Testa hur snabb din sida laddas i Google Page Tools >>

På Google pages tools får du också betyg på användarupplevelsen på din mobilwebb samt vad du kan göra för att förbättra den.

Bing

Även Bing har ett mobilvänlighetstest >>

En mobilvänlig hemsida kan hjälpa dig att får bättre ranking i både Google och Bing på sökningar från smarta telefoner.

Vi hjälper dig att ta fram en ny responsiv hemsida

Vi hjälper dig gärna att ta fram en mobilvänlig billig hemsida till ett fast pris. Se vår startsida för mer information.