Ska du starta företag så finns det fantastiska resurser som du kan dra nytta av, utomstående oberoende person med sakkunskap inom företagande som gärna hjälper dig när du tar din första trevande steg till att förhoppningsvis bli egenföretagare.

Gratis rådgivning via Nyföretagarcentrum

En sådan gratis rådgivning kan du hitta hos Nyföretagarcentrum, en välkänd och etablerad organisation i Sverige som hjälper till med kostnadsfri, konfidentiell rådgivning. Nyföretagarcentrum finns på ett stort antal orter i Sverige och erbjuder gratis rådgivning till personer som funderar på eller ska starta företag. Tillhör du dem som drömmer om att starta eget men vill ha någon som tittar på din affäridé och ger en objektiv bedömning av den så boka tid för rådgivning hos något av nyföretagarcentrums alla kontor runt om i Sverige.

Affärsplan

Innan du startar ditt företag bör du göra en affärsplan. Alla idéer blir inte lyckosamma och en affärsplan är en bra början på väg mot ditt nya bärkraftiga företag.

Du behöver en hemsida hjälper dig att driva din försäljning

När du väl bestämt dig för att starta eget så kommer du behöva en hemsida. Hemsidan är väldigt viktig för att nya och befintliga kunder ska hitta dig, trots det så saknar många småföretagare en egen hemsida. En bra hemsida kommer hjälpa dig att driva din försäljning.

Undersökningar visar att 9/10 som ska köpa en vara eller tjänst börjar sitt letande på internet. Allt fler sökningar via sökmotorerna är idag lokala, och med en lokal närvaro på nätet, så finns det alla möjligheter att ranka bra på sökord inom just din bransch.

Jag kan ta fram en proffsig och billig hemsida till ditt nya företag

Jag kan hjälpa dig att ta fram en prisvärd hemsida till din verksamhet. Jag gör grundläggande sökmotoroptimering på din hemsida och ser till att Google hittar din hemsida och listar den i sökresultaten. Vill du så kan vi jobba extra på vissa ord inom din bransch för att förbättra dina placeringar på Google.

Titta gärna på lite andra hemsidor som jag gjort.

Starta eget bidrag

Det finns mer hjälp att få, ibland ekonomisk hjälp. Staten har något som de kallar start eget bidrag, där syftet är att få arbetslösa som har förutsättningar och en affärsidé att komma igång med sitt företagande. Stödet kallas formellt för ”stöd vid start av näringsverksamhet”. Läs på om bidraget och se om det är ett bidrag som du har förutsättningar att få.

Starta företag dagen

Flera myndigheter står bakom något som kallas för Starta företag-dagen. När du startar företag kommer du ibland ha kontakt med flera myndigheter tex skatteverket och bolagsverket, kanske Patent- och registreringsverket, tullverket med flera. Det är bland annat de här myndigheterna tillsammans med arbetsförmedlingen som arrangerar starta eget dagen. Den är gratis att delta så ta gärna chansen att böa lära dig om registrering av ditt företag, skatter och moms, regler vid sjukdom och föräldraledighet med mera.

Mässan Eget Företag

Under 2017 arrangeras mässan eget företag på följande platser:

25 april, Malmö
26 april, Växjö
27 april, Göteborg
28 april, Norrköping
9–11 november, Stockholm

Bra länkar

Här samlar vi länkar som vi tror du har användning av.

Företagande/entreprenörskap

Driva Eget
Verksamt
Mässan Eget Företag
Företagande.se

Rådgivning

Nyföretagcentrum
ALMI
Start-Up Stockholm

Skicka fakturor

Hej faktura
Program för att skicka fakturor, du betalar en låg månadsavgift för att fakturera. Går att lägga automatiska utskick (som posten skicka ut) med ex 1 månads intervall eller skicka fakturan via epost.

Fakturan.nu
Lite olika prisnivåer beroende på ditt behov.

Billogram

Bokföringsprogram

Fortnox
Visma
Speedledger

Saktteverket

Skatteverkets startsida
Skattekonto

Skatteupplysningen har 0771–567 567.
Tips! Då det ofta är långa kötider så kan du även om du är inloggad på ditt skattekonto skicka mejl direkt till skatteverket. Ofta mycket mindre stressande än att sitta i deras långa telefonkö.

Swish och Bank-id

Swish
Anslut ditt nya företag till swish så kan kunder betala direkt in till ditt företagskonto, via swish, ditt företag får ett unikt swishnummer

Bank-ID E-legitimation

Övrigt

Ladda ner årsredovisningar
Läs dina konkurrenters årsredovisningar

Bolagsverket
Lämna in årsredovisning

Kalender med datum
Viktiga datum för skatter och moms.

Frilansfinans
Hjälp med administration, skatter och lön.

Prisvärda hemsidor till din verksamhet