WordPress

WordPress är sedan länge ett av de mest använda publiceringsverktygen. Här finns en smidighet och enkelhet som gör att det används på miljontals hemsidor. Andra fördelar med WordPress är att det är gratis att använda, det finns många plug-in som ofta löser vissa tekniska funktioner som exempelvis kontaktformulär.

Det är det CMS-verktyget som vi själva använder när vi erbjuder billiga hemsida till företag.

Ladda ner senaste wordpress gratis

Här kan du ladda ner den senaste versionen av det svenska WordPress-paketet. Det är helt gratis att använda.

Här kommer lite grundläggande information om WordPress till dig som har lite eller ingen kunskap i hur det fungerar än. Det är lätt att lära sig så du kommer snabbt kunna göra dina egna ändringar eller till om med din egen hemsida om du vill.

Här loggar du in

Inloggningssidan brukar du hitta här: www.dindomän.se/wp-admin

Du kommer då till en inloggningssida, där skriver du in ditt användarnamn och lösenord för att logga in och börjar redigera din hemsida.
wordpress-loginsida

När du har loggat in så kanske du vill skapa en ny undersida på din hemsida som du fyller med innehåll. Det kan tex vara en kontaktsida, om företaget eller vilket som passar bäst för er webb.

Så här skapar du ett sidinlägg i wordpress

wp-sidor
Klicka på ”sidor” i vänsterkolumnen.

wp-skapany
Klicka på ”skapa ny” längst upp.

wp-skriv-inlagg
Fyll i rubrik, skriv ditt sidinlägg, när du är klar kan du spara eller publicera det.

När du har gjort den processen så har du skapat din nya undersida. Du kan när som helst återgå till sidan och redigera den om du vill ändra innehållet eller uppdatera den.